U trendu

Djoković u četvrtfinalu AO, sledi duel protiv Raonića

Srpski teniser Novak Djoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Argentinca Dijega Švarcmana sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4).

Meč je trajao dva sata i sedam minuta.

Početak prvog seta doneo je sigurnu igru obojice tenisera na svoj servis, ali je Djoković uspeo da napravi brejk u osmom gemu i tako povede s 5:3.

U sledećem gemu, srpski teniser je iskoristio prvu set loptu i osvojio set.

Na startu drugog seta Djoković je napravio dva brejka, ali je Švarcman uzvratio ri-brejkom.

Ipak, prednost sedmostrukog šampiona Australijan Open nije dovedena u pitanje, te je u nastavku sigurnim servisom stigao i do drugog seta.

Samo jedan brejk u trećem setu bio je dovoljan Djokoviću da osigura prednost i potom u gemu u kojem je servirao za meč ne dozvoli svom protivniku ni jedan poen, te iskoristi prvu meč loptu i zabeleži pobedu i dalji plasman.

U narednom kolu on će igrati protiv kanadskog tenisera Miloša Raonića, koji je eliminisao Hrvata Marina Čilića s 3:0 (6:4, 6:3, 7:5).

Taj meč je trajao dva sata i 17 minuta.

Oba tenisera pružila su izjednačenu igru u prvom setu, te je Raonić do brejka i seta stigao tek u desetom gemu.

S 3:0 poveo je Kanadjanin u drugom setu. Iako je konsolidovao svoju igru, Čilić nije uspeo da se rezutatski vrati u set, te je Raonić posle prve set lopte vodio s 2:0 u setovima.

Treći deo igre doneo je znatno veću neizvesnost.

Posle velike borbe, Raonić je uspeo da u 11. gemu oduzme servis svom rivalu, a potom sigurnim servisom obezbedi meč lopt, koju je iskoristio i slavio s 3:0.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar