U trendu

Đoković u drugom kolu protiv tenisera iz Srbije

BEOGRAD – Najbolji teniser sveta Novak Đoković u drugom kolu teniskog turnira “Serbia open” igraće protiv boljeg iz “srpskog” duela Hamada Međedovića i Lasla Đerea, odlučeno je danas žrebom.

Đoković je, kao nosilac, slobodan u prvom kolu, a u četvrt finalu mogao bi da igra protiv Dominika Tima, Miomira Kecmanovića ili Rišara Gaskea, dok je u polufinalu moguć susret sa Karenom Hačanovim, a u finalu bi potencijalni rival mogao da bude Andrej Rubljov.

Austrijanac Dominik Tim u prvom kolu igra protiv 74. tenisera sveta Australijanca Džona Milmana, i ukoliko savlada tu prepreku, u drugom kolu igraće protiv pobednika duela Miomir Kecmanović – Rišar Gaske.

Filip Krajinović u prvom kolu igra protiv Davida Gofana, dok će Dušan Lajović protivnika dobiti iz kvalifikacija.

Žreb za “Serbia open” održan je u Tržnom centru “Big fashion” u Beogradu, a parove je izvlačio austrijski teniser Dominik Tim, koji se na turniru u Beogradu vraća na teren posle 10 meseci.

“Prošle godine nisam bio u mogućnosti da igram ovde zbog povrede. Oporavio sam se, preležao i kovid-19 i odlučio da dođem u Beograd da igram”, rekao je Tim.

On je “Serbia open” osvojio 2020 godine.

“Pre dve godine, prvi put sam bio ovde i ovo je savršen ‘come back’ za mene posle 10 meseci. Biće posebno igrati ovde”, rekao je Tim.

Dodao je da jedva čeka da zaigra pred publikom, u nadi da su prazni stadioni prošlost.

Direktor turnira “Serbia open” Đorđe Đoković rekao je da mu je drago što je Beograd ugostio neka od najboljih svetskih imena u tenisu, i pozvao publiku da dođe na mečeve.

“Očekujemo sjajan turnir. Žao mi je što se Đoković već u prvom kolima sastaje sa srpskim teniserima, ili sa Timom”, rekao je Đoković.

Podsetio je da ovog puta turnir ima i “ekološki” karakter, jer će od svake kupljene ulaznice biti zasađena jedna sednica širom Srbije.

“Očekujemo da do kraja godine zasadimo sadnice na preko 100 hektara. Nadamo se da će se akcija nastaviti, da posadimo što je moguće više drveća, da ukažemo i na ekološki momenat, ali i da uživamo u sjajnom tenisu ovih momaka”, rekao je Đoković.

“Serbia Open 2022“ je ATP turnir serije 250.

Ove godine biće održan u Teniskom centru „Novak“ u Beogradu, od 17. do 24.aprila.

U singlu učestvuje 28 igrača u glavnom žrebu, od kojih su trojica dobila „vajldkard“, a četvorica tenisera obezbeđuju učešće kroz kvalifikacije, 17. i 18. aprila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.