U trendu

Đoković u karantinu čeka odluku suda na žalbu

MELBURN – Saslušanje povodom žalbe Novaka Đokovićeve na ukidanje vize za ulazak u Australiju, zakazano je za 16 časova po lokalnom vremenu, odnosno 06.00 časova ujutru po našem vremenu, u Federalnom okružnom i porodičnom sudu, prema sudskim dokumentima, javlja Rojters.

Svetskom teniseru broj jedan Novaku Đokoviću je odbijen ulazak u Australiju usred “bure protesta” zbog odluke da mu se odobri medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv kovida-19 za učešće na Australijan openu, navodi agencija.

Đoković je prevezen u jedan hotelski karantin u Melburnu nakon što je tokom noći bio zadržan na gradskom aerodromu, a rečeno mu je da će kasnije danas morati da napusti zemlju, naveo je za Rojters jedan izvor blizak turniru.

Granične snage Australije potvrdile su da je Đokoviću otkazana viza, dok isti izvor navodi da su Đokovićevi advokati podneli žalbu kako bi sprečili njegovu deportaciju.

Ova saga, podstaknuta zadobijanjem političkih poena na domaćem terenu u vezi sa načinom na koji se zemlja nosi sa rekordnim porastom novih infekcija kovida-19, izazvala je, kako navodi Rojters, međunarodni incident sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji tvrdi da je Đoković pretrpeo maltretiranje.

Predsednik Vučić je rekao sinoć da je razgovarao sa Đokovićem kako bi uverio igrača “da je cela Srbija uz njega i da naši organi vlasti čine sve da se maltretiranje najboljeg svetskog tenisera odmah okonča”.

“Srbija će se u skladu sa svim normama međunarodnog prava boriti za Novaka, istinu i pravdu”, poručio je Vučić na Tviteru.

Australijski premijer Skot Morison je rekao da je upoznat sa time da je srpska ambasada u Kanberi „iznela primedbe“ i demantovao je tvrdnje o maltretiranju.

“Australija ima suverene granice i jasna pravila koja su nediskriminatorna“, rekao je Morison.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.