U trendu

Djordjević: Odigrali smo dobar turnir

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da je turnir u Hamburgu mnogo značio njegovoj ekipi i najavio da će se Nemanja Nedović pridružiti nacionalnom timu na predstojećem turniru u Atini.

„Odigrali smo dobar turnir, tri utakmice u tri dana u ritmu koji nas očekuje na Evropskom prvenstvu… Turnir u Hamburgu nam je mnogo značio, jer smo iz dana u dan bolji, sve bolji“, rekao je Djordjević, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je danas pripremni Superkup u nemačkom Hamburgu, pošto je i u trećoj utakmici ostvarila pobedu.

Srbija je danas sa 87:56 (27:17, 17:17, 19:6, 24:16) pobedila domaćina turnira Nemačku.
 
„Utakmica sa Nemačkom je usledila bez puno vremena za oporavak posle sinoćnjeg meča sa Rusima, tako da smo odlučili da danas odmorimo neke igrače kojima je pauza bila potrebna. Branko Lazić je u meču sa Rusima dobio udarac u rame, pa je i on danas bio na klupi. Igrači koji su juče manje igrali danas su imali dobre role i to je pozitivan pokazatelj“, rekao je Djordjević.

„Odigrali smo u našem prepoznatljivom ritmu sa jakom odbranom“, dodao je selektor Srbije.

Reprezentacija Srbije direktno iz Nemačke putuje u Atinu, gde će od 23. do 25. avgusta učestvovati na Akropolis kupu, a rivali izabranicima Aleksandra Djordjevića biće Italija, Gruzija i Grčka.

„U Atini će nam se pridružiti Nemanja Nedović, koji je u medjuvremenu obavio preglede u Malagi i njegov oporavak dobro napreduje“, rekao je Djordjević. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar