U trendu

Djordjević: Želimo da ostvarimo svoj san

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre neće igrati Rade Zagorac i Marko Gudurić, kao i da ekipa veruje će ispuniti svoj san i plasirati se u Rio de Žaneiro.

„Ulazimo u kvalifikacioni turnir svesni da neće biti nimalo lako. Do juče smo se bavili sobom, koliko nam je to obvih 15-20 dana rada dozvoljavalo zbog skraćenih priprema. Sva koncentracija i prva misao usmerena je prema prvom protivniku. Pozivam navijače da dodju jer momcima itekako znači da osete podršku sa tribina. Mislim da svi zajedno možemo da osvojimo ovaj turnir“, rekao je Djordjević novinarima u Beogradu.

Na turniru neće igrati Zagorac i Gudurić.

„Imao sam dužnost i već sam obavestio sva igrača koja neće biti na ovom turniru sa nama u 12. To su Rade Zagorac i Marko Gudurić. Oni ostaju tu, deo su tima, rade na treninzima i sve što nas čeka će povesti sa nama“, rekao je Djordjević.

Kvalifikacioni turnir u beogradskoj areni igra se od 4. do 9. jula. Srbija će igrati u Grupi A s Portorikom i Angolom. U Grupi B su Češka, Japan i Letonija.

„Cilj je zacrtan – da se plasiramo na Olimpijske igre. To je san svih momaka koji već godinama to jure i traže. To je i moj san i moj cilj. Bez obzira na ta očekivanja i što svi misle da smo već tamo, apsolutno moramo da idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. To je jedini način na koji možemo da dodjemo do rezultata“, rekao je Djordjević.

Selektor je istakao i činjenicu da se igra u Srbiji.

„Ovaj turnir je atipično takmičenje. Nikada ga nismo igrali u svojoj zemlji. Uopšte, malo takmičenja je organizovano ovde u Srbiji. Na nama je da odgovorimo i na taj izazov jednom ozbiljnošću, da se usredsredimo na utakmice, da se koncentrišemo, da nadjemo svoj mir van terena i da sručimo svu tu želju na teren svaki put kad kročimo na njega“, rekao je Djordjević.

Prvi protivnik Srbije je Portoriko.

„Izuzetno jaka ekipa na spoljnim pozicijama, sa mnogo talenta. Dugo igraju zajedno. Izuzetno napadački orijentisana ekipa, izuzetno talentovana, sa brzom spoljnom linijom Jedna izuzetno ponosna selekcija, koja itekako voli da igra za svoju zemlju, tako da neće biti nimalo lako. Imamo izuzetnog protivnika, koga cenimo, ali koga se ne plašimo, što i jeste naš pristup svakom protivniku, svakoj utakmici“, rekao je Djordjević.

Kapiten Miloš Teodosić rekao je da ekipu ne treba dodatna motivacija, a i nije se složio sa novinarom da je Srbija jača.

„To da su oni slabiji a mi bolji pre svega treba da pokažemo na terenu. To je broj jedan. Mislim inače da protivnik nema veću motivaciju od nas. Ovo je turnir koji nas vodi u Rio i to je za nas najveća motivacija, bez obzira ko će biti protivnik na terenu“, rekao je Teodosić.

Srbija je imala kratak period za pripreme, a onda i probleme sa povredama. Djordjević je novinaru odgovorio na pitanje o nekim problemima koje tim ima i rešenjima tih problema, ali je istakao da njegova ekipa ne treba da traži izgovore.

„Mi smo otprilike grupa ljudi koja ne voli izgovore, i nemamo prava da ih postavimo, bez obzira koliko oni bili veliki očigledni ili jasni. Sa tim smo se suočili. Mislim da nikada od mene niste čuli da potenciram te stvari, tako da ih nećete čuti ni od ovih momaka. Mi idemo sigurni u sebe i daćemo sve od sebe da ostvarimo taj rezultat“, rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.