U trendu

Doboj domaćin jedne od etapa prestižne biciklističke trke Beograd – Banjaluka

DOBOJ – Drugu godinu zaredom Doboj će biti domaćin jedne od etapa biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”, saopštili su danas organizatori.

Prestižna biciklistička trka održava se ove godine po 17. put, a kao i prošle godine iz Doboja karavan će krenuti ka Prijedoru.

Ugovor o saradnji potpisali su danas gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja.

„Izuzetno sam srećan što ćemo ponovo ugostiti bicikliste sa četiri kontinenta. Dobili smo pohvale za dobro domaćinstvo prošle godine, pa nema razloga da tako bude i ove. Imamo odličnu saradnju sa organizatotima trke koji rade odličnu stvar na promociji naših gradova i Republike Srpske. Želja nam je da iduće godine budemo domaćini cilja jedne od etapa i u dogovoru sa delagacijom trke mislim da ćemo taj plan realizovati bez ikakvih problema“, rekao je Jerinić.

Trka će ove godine biti održana od 19. do 22. aprila, a takmičari će iz Doboja do Prijedora voziti 21. aprila.

Kuvalja je potvrdio da prijave za idu odlično i da ponovo na startu očekuje maksimalnih 25 ekipa, odnosno 175 takmičara.

„Sa predstavnicima gradskih vlasti Doboja imamo izuzetnu saradnju i siguran sam da će to ponovo biti izuzetno lep događaj. Prošle godine bilo je mnogo publike na startu i duž gradskih ulica, a nama je cilj da polako, ali sigurno profilišemo Doboj kao grad biciklizma pošto je nadaleko poznat kao grad rukometa, a svedoci smo da je i fudbal u posljednje vrijeme u velikoj ekspanziji. Učinićemo sve, pre svega sa aspekta bezbednosti i dobrog domaćinstva da sve prođe u najboljem redu, kao što je to bilo prošle godine“, naglasio je Kuvalja.

Prva etapa biće vožena od Beograda do Bijeljine 19. aprila, dan kasnije na program je najteža etapa od Bijeljine do Vlasenice, a uskoro će biti poznato mjesto starta poslednje etape koja tradicionalno završava u Banjaluci.

Pokrovitelji trke su predsednici Republike Srpske i Srbije, resorna ministarstva sporta, kao i gradovi i opštine kroz koje trka prolazi.

„Srećan sam što iz godine u godinu imamo snažniju podršku koja se ne ogleda samo u finansijama, već i razumevanju koliko je trka značaja sa svih drugih aspekata. U karavanu je više od 400 ljudi iz svih krajeva sveta, značajnu injekciju osete i hotelijeri, te svi oni koji se bave uslužnim delatnostima“, zaključio je Kuvalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar