U trendu

Doček orlića u ponedeljak ispred Starog dvora

Doček omladinske reprezentacija Srbije biće upriličen u ponedeljak, u 20 sati ispred Starog dvora, najavio je danas predsednik beogradskog parlamenta Nikola Nikodijević.

Mladi srpski fudbaleri plasirali su se u finale Svetskog prventva za igrače do 20 godina koje se igra na Novom Zelandu, a finalnu utakmicu igraju sutra protiv reprezentacije Brazila.

Nikodijević je rekao da su mladi fudbaleri puno uradili na promociji svoje zemlje i doneli puno radosti građanima.

„Zaista osećamo potrebu da se tim sjajnim, mladim momcima koji su uradili puno na promociji svoje zemlje i doneli puno radosti u prethodne dve sedmice, odužimo na način na koji smatramo da zaslužuju“, rekao je Nikodijević.

Ističući da je reč o velikom uspehu srpskog fudbala, Nikodijević je izrazio nadu da će veliki broj građana prisustvovati spektaklu ispred Starog dvora.

Nikodijević je istakao i da uvek veruje u pobedu, te da „onaj ko ne veruje ne treba sutra ni da izlazi na teren da igra“.

U pripreme dočeka su se uključili i Fudbalski savez Srbije i druge sportske organizacije.

Omladinska reprezentacija Srbije do 20 godina plasirala se u finale prvenstva sveta na Novom Zelandu, pošto je u polufinalu savladala Mali sa 2:1 posle produžetaka.

(Tanjug)