U trendu

Dogovor o pokretanju nacionalne platforme za razvoj srpskog sporta u dijaspori

BEOGRAD – Ministar bez portfelja Đorđe Milićević, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, i ministar sporta Zoran Gajić, danas su dogovorili je pokretanje nacionalne platforme za razvoj srpskog sporta u dijaspori.

Cilj ove inkluzivne platforme je dvosmerna komunikacija sa svim sportistima koji svoje karijere grade u klubovima van okvira Republike Srbije, kako bi im se pružila podrška različitog karaktera, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Zajednička inicijativa, u čijoj realizaciji se predviđa i angažovanje ostalih ministarstva i organizacija zaduženih za brigu o mladima, talentima, njihovom obrazovanju, jeste i kreiranje programa „Sportski ambasadori u dijaspori“, čiji je cilj uključivanje sportista u privredne aktivnosti Srbije u inostranstvu i diplomatske inicijative.

Osim stipendijske podrške, izrada tehničkog rešenja nove nacionalne platforme će omogućiti i formiranje zajednice sportista i relevantnih tela sa ciljem pružanja strukturisane podrške (logističke i administrativne) za sve registrovane članove.

Koordinaciono telo, čije formiranje je takođe pokrenuto, omogućiće implementaciju ove platforme, kao i interkonekciju između povezanih ministarstava i tela i promociju Nacionalne platforme za razvoj srpskog sporta u dijaspori u međunarodnim okvirima.

Pored navedene platforme, ministar Gajić je pozdravio inicijativu ministarstva bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, u organizaciji letnjih sportskih kampova, na kojima će učestvovati deca iz dijaspore i izrazio spremnost da ministarstvo sporta aktivno učestvuje kao podrška u ovom projektu, piše u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar