U trendu

Đoković: Drago mi je što će biti ruskih sportista u Riju

Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je da su sumnje oko dopinga koje su zahvatile Rusiju loše za tu zemlju i sport u celini, ali da mu je drago što će neki ruski sportisti učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju.

Svetska anti-doping agencija (WADA) optužila je Ruse za sistemski doping, a kao rezultat toga došao je da je više od 100 sportista suspendovano za Rio.

„Ne želim da zauzimam bilo kakav stav, jer nisam u potpunosti upućen u dešavanja. Ipak, drago mi je što će pojedini ruski sportisti biti u Riju. Takve stvari nisu dobre za sport, Rusiju i Olimpijske igre“, rekao je Đoković, a prenosi Rojters.

Đoković je postavljen za prvog nosioca na teniskom turniru, a najveći rivali biće mu branilac zlatne medalje Endi Marej i Rafael Nadal, šampion iz 2008. godine.

Srpski teniser ističe da je iznenađen posle mnogo otkaza vrhunskih igrača zbog zika virusa i povreda, među kojima su Rodžer Federer, Stan Vavrinka, Tomaš Berdih, Miloš Raonić i Dominik Tim.

„Nisam očekivao da će ovoliko tenisera odustati, ali svako je imao svoj razlog i to mora da se poštuje. Ne mislim da je konkurencija mnogo slabija, tu su Marej i Nadal, a za mene bi zlato bio jedan od najvećih dostignuća u karijeri“, zaključio je Đoković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.