U trendu

Đorđević: Volim ove momke, odradili su perfektan posao

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević posle istorijskog plasmana u finale Olimpijskih igara izjavio je da su njegovi igrači odradili perfektan posao i da će uživati u medalji koja god da bude.

„Spremili smo meč dobro, momci su do perfekcije odradili, zaustavili smo njihovog najboljeg „plejmejkera“ Boguta. Odigrali smo pravu odbranu, samo 14 poena za poluvreme, ne pamtim da se to desilo. Presrećan sam,  prezadovoljan, miran. Volim ove momke, ovu zemlju, ovaj dres i uživaću u medalji koja god dođe“, rekao je Đorđević neposredno posle meča za RTS.

Jedan od junaka trijumfa Stefan Marković istakao je da su znali da teško Australija može da ih dobije dva puta.

„Odigrali smo muški, drugo finale u poslednje tri godine. Sad da se odmorimo i motivišemo za Amerikance. Videćemo da li ovo sa dve pobede na istom turniru može da se ponovi, ali jasno je da nismo favoriti, ali nismo ni autsajderi. Nadam se da će naš inat proraditi u finalu“.

Nikola Jokić je dodao da je osećaj sjajan, a kao recept za uspeh naveo činjenicu da je ekipa delovala kao tim.

„Utakmica fenomenalna, igrali smo jedna za drugog. Hvala svima, koji su budni. Amerika? To je finale, jedna utakmica, sve je moguće. Mogu da nas dobiju 40 razlike, ali možemo i mi da im pariramo i iznenadimo“, poručio je Jokić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.