U trendu

Drugi poraz Partizana u ABA ligi, Cedevita odnela bodove

BEOGRAD – Košarkaši Partizana izgubili su sinoć od Cedevita Olimpije 96:89 u 11. kolu ABA lige u Štark areni.

Bio je drugi poraza crno-belih u sezoni, koji su igrlai bez Kevina Pantera, dok je Cedevita Olimpija sada na skoru od šest pobeda i pet poraza.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Zek Ledej sa 17 poena, Jam Madar je stao na 16 poena , dok su Dalas Mur i Aleksa Avramović ubacili su po 15 koševa.

U pobedničkom timu najbolji su bili Jaka Blažić i Dzejkob Pulen sa po 19 poena.

Cedevita je bolje ostvorila susret, vodila je sa četiri poena, ali Partizan brzo pronasao ritam i došao do egala, pa je posle uvodnih 10 minuta bilo 27:26 za domaći tim.

Nastavak je takođe doneo izjednacenu borbu, tim Željka Obradovića uspeo je u jednom trenurku da se odlepi na plus osam (38:30), ali je gostujuća ekipa sve to neutraslisala, pa je nakon prvog poluvremena bilo 49:49.

Ništa se nije menjalo ni posle pauze, jedna ekipa je vodila, druga sustizala, da bi se u poslednjim momentima treće deonice tim iz Ljubljane vezanim poenima Jake Blažić odvojio na 71:67.

Poslednja deonica donele je mnogo brzopletih reakcija i grešaka crno-belih, koji su grešili i u odbrani i u napadu, pa je ekipa Jurice Golemca, zahvaljući dobro raspolozeznim Blažiču i Pulenu povela sa najvećih 10 poena prednosti (85:75) pet minuta pre kraja duela.

Prednost gostiju na 120 sekundi pre kraja utakmice iznosila je velikih 12 poena, kontrolislai su razliku i na kraju slavili sa 96:89.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.