U trendu

Drugi život zvezde Barselone: Lud je za video igrama (video)

Žerar Pike mogao bi da bude sledeći veliki ulagač u e-sport. Iako do pre šest meseci uopšte nije znao za to, Pike je ubrzo bio fasciniran i najavio kako i on planira da se uključi.

https://www.youtube.com/watch?v=5I88tAJDDNc

Centralni igrač Barselone mogao bi da slediti stope bivšeg NBA velikana Rika Foksa koji je krajem 2015. godine kupio League of Legends tim Gravity Gaming i od njega stvorio svoj brend Echo Fox.

Echo Fox danas igra najprestižnije League of Legends takmičenje u Americi. Pike je nedavno u izjavi za katalonski radio potvrdio da nije znao mnogo o e-sportu, ali da uskoro planira da se uključi u taj segment industrije video igara.

Želja mu je da pokrene sopstvenu e-sport organizaciju, a ne da investira u postojeću. Industrija video igara nije nepoznanica za Pikea jer je 2015. pokrenuo studio za izradu video igara Kerad Games. Trenutno je u njemu zaposleno 30-ak programera, a najpoznatija igra studija je Golden Manager koja samo na Google Play prodavnici ima preko 5 miliona preuzimanja.

Pokretanje sopstvene e-sport organizacije nije nimalo jednostavan poduhvat. Uspe li Pike u svom naumu, može da se očekuje da bi njegov brend mogli da vidimo u e-sport naslovima kao što su FIFA i Pro Evolution Soccer, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.