U trendu

Dudaš: Na Igrama u Riju ću napasti lični rekord

Reprezentativac Srbije u desetoboju Mihail Dudaš rekao je danas da će na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pokušati da ostvari što bolji rezultat i da mu je cilj da napadne lični rekord.

„Rezultati na treninzima pokazuju da forma nije opala, i da s pravom mogu očekivati još jednu šansu da napadnem lični rekord i borbu za što bolji plasman. Moja očekivanja su gotovo ista kao i do sada. Želim da svakoj disciplini pristupim kao da je jedna jedina, i da se borim sam sa sobom tokom celog takmičenja“, rekao je Dudaš uoči puta u Rio de Žaneiro.

Nakon velike povrede zadnje lože i dve godine takmičarske pauze, Dudaš je prethodnog meseca uspeo da se vrati na atletsku stazu i osvoji bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

„Poenta desetoboja je da se sklopi deset što boljih rezultata. Sam plasman na kraju odlučuju okolnosti. Druge Olimpijske igre su pokazatelj da odlazak na prve nije slučajnost i da mogu da se očekuju i treće. Same igre su kruna uspeha svakog sportiste i njegove sportske karijere, i u tome želim istinski da uživam“, rekao je Dudaš koji se za Igre pripremao na Bledu.

Takmičenje u desetoboju na igrama u Riju održaće se 17. i 18. avgusta. Prvog dana takmičenja očekuju ga trke na 100 i 400 metara, skok u dalj, bacanje kugle i skok u vis. Drugog dana nadmetaće se u trkama na 110 metara s preponama i 1.500 metara, bacanju diska, skoku s motkom i bacanju koplja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar