U trendu

Duljaj: Igrači Partizana da pokažu karakter i budu pošteni prema sebi i klubu

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je danas da od igrača traži da pokažu karakter u 170. „večitom“ derbiju protiv Crvene zvezde, da budu pošteni prema sebi i klubu za koji igraju, u sred serije loših rezultata.

„Specifično je mnogo toga. U aprilu je bio rekordni sneg kada sam došao, sada je derbi bez publike, mislim da to nema nikakvog smisla, fudbal se igra zbog publike. Veoma teška situacija koju ne možemo da izbegnemo. Ono što možemo da uradimo je da pokažemo karakter, ako ga imamo, a verujem da imamo“, rekao je Duljaj na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana igraju u sredu na svom terenu od 18.30 protiv Crvene zvezde, utakmicu 32. kola Super lige Srbije. Crno-beli u 170. „večiti“ derbi ulaze u teškoj situaciji, nalaze se u nizu loših rezultata i četvrti su na tabeli, dok je Zvezda za vikend osvojila šestu uzastopnu šampionsku titulu.

Partizan je vezao dva poraza od Čukaričkog, a Duljaj je rekao da nije sjajan momenat za derbi.

„Druga utakmica je bila bolja u odnosu na prvu, ali pamti se rezultat. Veoma je teško, utakmica protiv Zvezde mora da se igra. Oni su šampioni, neće doći samo da obave posao, biće maksimalno motivisani da opravdaju poziciju na kojoj se nalaze“, naveo je Duljaj.

On je rekao da igrači moraju da ostave po strani sve što se priča okolo i da pruže maksimum.

„Duže vreme nije dobar momenat, primate udarce, ali neki put morate da uzvratite. Moja leđa mogu da podnesu veliki teret. Rekao sam igračima da bih bio najsrećniji da mogu njihov teret da ponesem na svoja leđa, ali to je nemoguće. Morate i vi sa mnom, postoji teren, postojite vi, oni, 10 na 10, teren je jedino merilo da pokažemo ko koliko vredi“, rekao je.

„Sve ostalo što se priča okolom mora da se poništi, nema izgovora – te nije plata, te nije ovo, te nije ono. Onaj ko poštuje dres Partizana mora da izađe na teren i da opravda to što je u Partizanu, uključujući i mene“, dodao je on.

Govoreći o sastavu, Duljaj je rekao da Kristijan Belić neće igrati zbog kartona, što je problem zbog bonus igrača, a da će posle današnjeg treninga znati sastav, pošto su se na povrede požalili Ljubomir Fejsa i Patrik Andrade.

Partizan je kažnjen utakmicom bez publike, a Duljaj je rekao da će atmosfera biti „mrtva“ jer će se čuti samo trener i igrači.

„Ulog je veliki što se tiče Partizana, ne bežimo od toga, moramo da damo sve što je u našoj moći da se izvučemo iz ove situacije. Najteži teg nije u nogama nego u glavi. Naravno da je teško, možete da puštate filmove ‘Gladijator’ i ‘Sparta’, to su gluposti, poenta je da sebe motivišeš, da budeš pošten prema sebi da znaš da si dao sve od sebe. Ako su bolji, pružiš ruku. Svako treba da pođe od sebe, da li je dao maksimum“, rekao je on.

Upitan je i da li je davao savete igračima na osnovu svog igračkog iskustva, Duljaj je rekao da je razgovarao sa njima, ali da ne priprema govore pred utakmicu, već da im kaže ono što mu je na srcu.

Na pitanje da li su igrači pošteni, u smislu rada i zalaganja, Duljaj je rekao da oni na treningu daju maksimum.

„Kada bi to moglo da se prenese na utakmicu ne bi bilo problema. Ne mogu da im uđem u glavu. Neki put želim da se identifikuju sa mnom, iz perioda kada smo mi igrali, ali sada su druga vremena. Teška situacija, imate raznih priča, teško je onima koji rade u pekari, u rudniku, teško je onome kada ga sin pita ima li nešto kući da se pojede. Mi smo sportisti, plaćeni smo, budi pošten prema svom klubu i svetinji koju predstavljaš“, naveo je Duljaj.

Novinare je zanimalo i da li je razmišljao o tome da veći deo ekipe pošalje na prinudni odmor, a da sezonu završi sa omladincima.

„Nije moj posao da vodim klub već da budem trener, to i jesam. Težak termin je da oteram nekoga. Treba da se završi sezona na pošten način, da se podvuče crta. Najlakše je za trenera da sa mladim igračima napravi alibi, a šta ćemo time dobiti? Ubićemo tog mladog igrača, dobiće minutažu ali će ući u tešku situaciju, on treba da raste uz dobar ambijent i ekipu, barem sam ja tako rastao“, rekao je Duljaj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.