U trendu

Džejms i Irving održali Klivlend u seriji finala

Košarkaši Klivlenda pobedili su večeras u Ouklendu Golden Stejt sa 112:97 i tako smanjili prednost aktulenog šampiona na 3:2 u finalu plej-ofa NBA lige.

Kavalirse su do pobede predvodili Lebron Džejms sa 41 poenom, 16 skokova i sedam asistencija, i Kajri Irving s takodje 41 poenom. Oni su tako iskoristili odsustvo suspendovanog Drejmonda Grina i vratili su seriju u Klivlend.

„Radujemo se što smo produžili seriju. To je jedino što smo i hteli. Dobili smo još jedan dan da preživimo. Večeras počinjemo pripreme, sutra ćemo se spremati i bićemo spremni kad god da počne šesta utakmica“, rekao je Džejms posle meča.

Publika u Ouklendu večeras je zviždala i negodovala svaki put kada je Džejms imao kontakt sa loptom. Zvezda Klivlenda kritikovana je sa svih strana posle koškanja s Grinom u četvrtoj utakmici i obostrane lične greške. Grinu je to bio četvrti nesportski faul u plej-ofu, tako da je naknadno kažnjen s jednim mečom suspenzije.

Publika je zviždala i na kraju meča, kada su Kavsi izlazili sa terena.

Ovo je Golden Stejtu bio tek četvrti poraz u Ouklend areni ove sezone, a ekipa je tako ponovo propustila priliku da slavi titulu kod kuće, pošto je obe svoje prethodne titule, 1975. i prošle godine, osvojila u gostima.

Sledeća utakmica igra se u noći izmedju četvrtka i petka i Grin će imati pravo nastupa u njoj. Krilo Voriorsa nije imao pravo da udje u halu, tako da je meč gledao na obližnjem stadionu Koloseum, u društvu generalnog menadžera Golden Stejta Boba Majersa.

Najefikasniji u Golden Stejtu bio je Klej Tompson sa 37 poena, dok je Stefen Kari dodao 25, uz sedam skokova, četiri asistencije i dve blokade. „Braća spleš“ su, medjutim, promašivala šuteve u završnici meča, a tim nije uspevao da „zatvori“ reket, tako da je Klivlend postigao 46 poena iz reketa.

Utakmica je danas na poluvremenu bila nerešena, 61:61, ali su Voriorsi promašili 14 od prvih 20 šuteva u drugom poluvremenu, a iz igre u trećoj četvrtini šutirali su ukupno 7/24. Klivlend je tada povećao vodjstvo pošto je manje grešio na oba kraja terena.

„Nismo bili dobri u odbrani. Naravno, znali smo da smo bez Drejmonda, tako da nema potrebe sada da kukamo oko toga. Morali smo da igramo bolje, ali nismo“, rekao je trener Stiv Ker.

Pre početka utakmice održan je minut ćutnje u počast žrtvama masovnog ubistva u Orlandu. Nekadašnja zvezda Orlando Medžika Grent Hil ponudio je u ime NBA podršku žrtvama tog zločina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.