U trendu

Džikić: Nadam se da smo nešto naučili iz prošlog meča

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da se nada pravom pristupu i pobedi svog tima u meču četvrtog kola Superlige Srbije protiv Borca u Čačku.

„Gostujemo u gradu gde je košarka više od igre i želimo da se predstavimo u najboljem mogućem izdanju. Prva utakmica sa Borcem je završena pobedom, ali smo dosta energije i rada uložili te veceri. Svakako da će domaćin pokazati želju da se pred svojim navijačima predstavi kao ozbiljan rival“, rekao je Džikić za zvaničan sajt crno-belih.

On je dodao da veruje da će njegovi igrači imati bolji odnos nego u utakmici sa Konstantinom u prošlom kolu.

„Videćemo da li je prethodna utakmica naučila nešto pojedince iz naše ekipe. Bez pristupa igri na pravi način i rada na parketu, ne postoji način da se materalizuje kvalitet ili talenat. To je prosto jedno od osnovnih pravila ove igre. Ako neces, ne možes“, poručio Džikić.

Krilni košarkaš Novica Veličković ističe da Partizan mora da odigra na najvišem nivou.

„Posle tri pobede na startu kreće drugi krug, idemo u Čačak i moramo da budemo svesni da nas ne očekuje lagana utakmica. Dole niko lako nije pobedio. Uživanje je igrati u toj dvorani i gradu, moramo da pružimo maksimum i pratimo standard koji bi Partizan trebalo da ima“, zaključio je Veličković.

Utakmica između Borca i Partizana igra se sutra od 19 sati u Čačku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.