U trendu

Ekip: Logo One Love na zidu sponzora Nemačke

 Logo trake „One Love“ koju je Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) zabranila fudbalerima na terenu tokom Svetskog prvenstva u Kataru, nalazi se sada na zidu sponzora nemačke reprezentacije i vidljiva je kad igrači na tom mestu drže konferencije za novinare, preneo je danas francuski sportski list Ekip (L’Equipe).
Taj logo je zamenio logo nemačkog lanca supermarketa REVE (REWE), jednog od najvećih u Nemačkoj, koji se povukao iz partnerstva sa Nemačkom fudbalskom federacijom, osudjujući odluku o povlačenju traka „One Love“ protiv diskriminacije.

Uprava tog lanca supermarketa je navela da će se distancirati i od Fife i da odustaje od prava na reklamiranje „posebno u kontekstu Svetskog fudbalskog prvenstva“.

Nemci nastavljaju da pokazuju svoju privrženost kampanji „One Love“, uprkos zabrani Fife, ali igrači više ne bi trebalo da preduzimaju nikakve posebne akcije u tom pravcu, preneo je Ekip.

Pre utakmice protiv Japana, Nemci su stavili ruke na usta u znak protesta protiv zabrane upotrebe trake.

„Proteklih dana smo vrlo jasno izneli svoj stav. Svi ga znaju. Sada smo 100 odsto usredsredjeni na fudbal“, rekao je fudbaler reprezentacije Nemačke Kaj Haverc.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar