U trendu

Engleski savez neće kazniti fudbalera Liverpula zbog poruke na majici

Fudbalski savez Engleske (FA) neće kazniti igrača Liverpula Luisa Dijasa zbog pokazivanja majice na kojoj je bila ispisana poruka kidnaperima da oslobode njegovog oca u Kolumbiji.

Liverpul je u nedelju odigrao nerešeno 1:1 sa Lutonom u Premijer ligi, a izjednačijući gol postigao je Dijas u petom minutu nadoknade vremena.

Dijas je ispod dresa nosio majicu sa ispisanom porukom „Sloboda za tatu“ (Libertad Para Papa), koju je pokazao posle gola. 

Prema pravilima Saveza, fudbaleri ne smeju da podižu dresove kako bi prikazali lične poruke. Međutim, s obzirom na izuzetne okolnosti i činjenicu da 26-godišnji igrač nije potpuno skinuo dres, rukovodstvo Saveza neće podizati optužbe, preneo je danas Dejli Mejl.

Roditelje Luisa Dijasa kidnapovali su krajem oktobra naoružani ljudi na motociklima na benzinskoj pumpi u malom gradu Barankasu na severu Kolumbije. Oni su članovi pobunjeničke grupe Nacionalna oslobodilačka armija, poznate kao ELN.

Dijasovu majku, Silenis Marulandu, nekoliko sati kasnije je spasila policija koja je postavila blokade na putevima oko tog grada, koji se nalazi u blizini granice Kolumbije sa Venecuelom.

Kolumbijska policija je potom angažovala velike snage u potrazi za ocem igrača Liverpula, a ponudila je i novčanu nagradu od 48.000 dolara za informacije.

ELN je glavna preostala aktivna gerilska grupa u Kolumbiji koja se bori protiv države od 1964. godine i ima oko 2.500 članova. Najaktivniji su u pograničnom regionu sa Venecuelom, gde i žive roditelji Luisa Dijasa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar