U trendu

EPS uslišila molbu Zvezde, u ponedeljak sastanak

Elektroprivreda Srbije uslišila je danas molbu fudbalskog kluba Crvena zvezda i uključila joj je struju na stadionu, uprkos velikom dugu, saopštile su danas obe strane.

EPS i odlazeći generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić u odvojenim saopštenjima su naveli da će se u ponedeljak, na inicijativu Ministarstva rudarstva i energetike, održati sastanak predstavnika tog ministarstva, menadžmenta EPS-a i kluba da bi se pronašlo rešenje za plaćanje duga.

EPS je naveo da Zvezdin dug za struju 49 miliona dinara, zbog čega je danas na stadionu „Rajko Mitić“ isključena električna energija.

„FK Crvena zvezda ima višegodišnji dug za električnu energiju i zbog toga je danas na našem stadionu iskljucena struja. EPS je na molbu (kluba) uključio struju na stadionu, a sve sa ciljem da bi se sutrašnja prvenstvena utakmica odigrala u predviđenom terminu“, navodi se u Terzićevom saopštenju dostavljenom Beti.

„Zvezda je svesna da se račun za električnu energiju mora platiti, ali tražimo način na koji se to može realizovati. Zbog toga će se u ponedeljak u kabinetu ministra energetike odrzati sastanak…da bi se kroz razgovor došlo do realnog i održivog rešenja ovog problema koji postoji već godinama unazad“, naveo je Terzić.

Zvezda je lider na tabeli Super lige, a sutra od 18.00 dočekuje Metalac u 17. kolu takmičenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.