U trendu

Epski meč: Novak preko Nadala do finala Rolan Gaosa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa nakon što je sa 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:2 savladao Rafaela Nadala.

Meč je trajao četiri sata i 10 minuta.

Odmah na startu susreta, Đoković je u prvom gemu imao dve brejk lopte, međutim Nadal je uspeo da se odbrani, i u nastavku seta napravi dva brejka i stigne do velike prednosti od 5-0.

Svetski broj jedan je uspeo da vrati jedan brejk, ali to je bilo nedovoljno kako bi se u potpunosti vratio u prvom setu.

U drugom setu, ključan je bio brejk Đokovića u šestom gemu, nakon kojeg je imao prednost od 4-2 i kasnije bez većih problema stigao do izjednačenja u setovima.

U trećem setu viđena je velika borba. Jedan i drugi teniser su osvojili po dva brejka, a set je završen u taj-brejku.

Četvrti set Španac otvara bolje. Nakon osvojenog brejka stiče prednost od 2:0, međutim u nastavku, Đoković osvaja vezano šest gemova za šesto finale na Rolan Garosu u karijeri.

Srpski teniser će u nedelju imati priliku da se bori za drugi trofej na pariskoj šljaci u karijeri, sastaće se sa Grkom Stefanosom Cicipasom.

Đoković je nakon ovog trijumfa prekinuo Nadalov niz u Parizu od četiri uzastopne titule i 35 pobeda.

Španac je ostao na brojci od 20 osvojenih Grend slemova, odnosno 13 titula u Parizu.

Đoković će u nedelju imati priliku da stigne do brojke od 19 titula na četiri najveća turnira, i potencijalnom pobedom, postao bi prvi teniser u open eri koji je osvojio sva četiri Grend slema po dva puta.

U međusobnim duelima, Srbin sada ima 30 pobeda, dok je Španac i dalje na 28. Bilans u Parizu je 7-2 za tenisera sa Majorke.

Takođe, pre ovog susreta, kad god je Nadal na pariskoj šljaci osvojio prvi set, meč nikada nije izgubio.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.