U trendu

Eriksen hrabri saigrače iz reprezentacije uoči nastavka EP

Danski fudbaler Kristijan Eriksen ohrabrio je svoje saigrače iz reprezentacije i rekao im da se raduju predstojećoj utakmici protiv Belgije na Evropskom prvenstvu.

Eriksen se saigračima obratio putem video poziva iz bolnice u Kopenhagenu, u koju je primljen u subotu uveče, nakon što mu je stalo srce tokom utakmice sa Finskom. On se srušio na teren u završnici prvog poluvremena, pomoć mu je ukazana na terenu i lekari su ga reanimirali defibrilatorom.

„Rekao nam je da idemo napred i da se radujemo utakmici u četvrtak. To nam mnogo znači… To mi je dalo snagu“, rekao je danski fudbaler Pjer-Emil Hojbjerg.

Eriksen je u stabilnom stanju u bolnici u Kopenhagenu.

„To nam pruža utisak da je u redu da nastavimo. Mi zaista želimo da igramo u četvrtak, da igramo za Kristijana i da igramo za sve koji nas podržavaju“, naveo je Hjobjerg.

Danska će u četvrtak u drugom kolu Grupe B od 18 časova igrati u Kopenhagenu protiv Belgije. Prvi meč Danci su izgubili od Finske sa 0:1.

Reprezentativci Danske su u nedelju imali slobodan dan, a danas su trenirali.

Dok je Eriksenu ukazivana pomoć na terenu, saigrači su ga okružili, neki od njih su plakali, a Martin Brejtvajt se molio.

„Pokušao sam da uradim jedinu stvar kojom sam mogao da mu pomognem u tom trenutku“, rekao je Brejtvajt.

Hjobjerg se prisetio cele situacije.

„Okrenuo sam se i video da Kristijan leži. Mogao sam da vidim njegove beonjače. Onda sam video da pritrčava sve više lekarskog osoblja i video sam da Simon Kjer maše rukama“, naveo je on.

Golman Kasper Šmajhel je blizak prijatelj porodice Erikson. On je posetio Kristijana Eriksena u bolnici.

„To mi je mnogo pomoglo. Videti da je dobro, nakon što je onako ležao… Pričali smo o svemu i ni o čemu. Najvažnija stvar je da je on dobro“, naveo je golman Lestera.

Medicinsko osoblje koje je pomoglo Eriksenu, Šmajhel je nazvao „herojima“, pošto su ga vratili u život.

„Mi smo profesionalni fudbaleri koji su posvetili živote fudbalu. Ovi ljudi su posvetili svoje živote spasavanju života. Uspeš da ostaneš hladne glave pod takvim okolnostima i vratiš ga u život, to je čudo“, naveo je Šmajhel.

Eriksenov menadžer Martin Skuts rekao je za italijansku Gazetu delo Sport da je razgovarao sa Eriksenom, da se fudbaler Intera šalio i da je dobro raspoložen, kao i da je porodica dirnuta brojnim porukama podrške.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.