U trendu

Evroliga: Zvezda najveće iznenađenje, Beograd najteži teren

Košarkaši Crvene zvezde najveće su iznenađenje prošle sezone u Evroligi, teren u Beogradu proglašen je za najteži u tom takmičenju, dok je centar crveno-belih Ognjen Kuzmić u grupi „tihi heroj“ u izboru legendi Evrolige.

U kategoriji „najveće iznenađenje takmičarske sezone“ sa čak 55 posto glasova ubedljivo je pobedila Crvena zvezda, ispred Baskonije sa 22, Brose Basketa i Darušafake sa po 11,1 odsto.

Šampion Srbije i Jadrana imao je isti procenat i u kategoriji „najteži domaći teren i tim“, pobedivši drugoplasirani CSKA iz Moskve koji je imao 33 odsto glasova, dok je treće mesto zauzeo za „najteži tim na gostovanju“, iza CSKA i Real Madrida.

Kuzmić se našao u grupi igrača vrlo važnih za igru svog tima, zajedno sa Bobijem Diksonom, Ekpeom Judom, Kostasom Slukasom, Nikolom Kalinićem, Nikitom Kurbanovim…

U Evroliginoj anketi učestvovali su legende poput Tea Papalukasa, Patrika Femerlinga, Matjaža Smodiša, Nikole Vujčića, Mirsada Turdžana, Mihalisa Kakjuzisa, Ermala Kuča i Ramunasa Šiškauskasa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar