U trendu

Evropska nedelja sporta u Srbiji otvorena danas u Zrenajninu – Evropskom gradu sporta

Četvrta Evropska nedelja sporta u Srbiji, koja će biti održana od 23. do 30. septembra, otvorena je danas u Zrenjaninu – Evropskom gradu sporta.

Evropsku nedelju sporta u Srbiji organizuje Delegacija EU u Srbiji, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom sporta i omladine.

Nedelja sporta započela je projektom “Sportski dan”, otvaranjem izložbe Put pravih vrednosti, održavanjem Olimpijskog časa, tribine sa vrhunskim sportistima, prezentovanjem sportova i klubova i prigodnim takmičenjima i edukacijama,

Tim povodom Zrenjanin su posetili predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, šef za informisanje, komunikaciju i medije Delegacije EU u Srbiji Pol-Anri Prese i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Goste je u svom kabinetu primio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je Božidaru Maljkoviću uručio simboličan pasoš “Evropskog grada sporta”.

Predsednik OKS Božidar Maljković je, govoreći na glavnom gradskom trgu gde je postavljeno Olimpijsko igralište rekao da s posebnim zadovoljstvom dolazi danas u Zrenjanin, te da je ova “Evropska nedelja sporta” posebno značajna, upravo zbog učešća dece i mladih sportista u aktivnostima koje se organizuju.

“Vi ste najbolji deo društva i mislimo da je za vas pravo vreme da se naučite pravim vrednostima, da se bavite sportom, da ostavite malo kompjutere i brzu hranu, da izađete u dvorišta i na igrališta i da se bavite bilo kojim sportom” kazao je on.

Rekao je i da Zrenjanin nije bez razloga izabran za Evropski grad sporta, jer je to grad koji ima najbogatiju sportsku istoriju, 24 olimpijske medalje.

Gradonačelnik Salapura zahvalio se svim organizatorima i učesnicima manifestacije na lepoj slici koja se šalje zrenjaninskog trga, iz Evropskog grada sporta, na početku Evropske nedelje sporta.

Obratili su se i predstavnik Delegacije EU u Srbiji Pol-Anri Prese, kao i osvajači olimpijskih medalja iz tog grada, proslavljeni rukometaš Momir Rnić i rvač Zurab Datunašvili.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.