U trendu

Federer definitivno propušta Australijan open

Četvrti teniser sveta Rodžer Federer propustiće Australijan open i početak sezone, potvrdio je njegov menadžer Toni Godsik. Federer je planirao povratak u Melburnu, gde će biti organizovana turneja na početku sezone, ali je morao da ga odloži jer nije dovoljno spreman.

Švajcarac nije igrao od polufinala grend slema u Melburnu u januaru, kada je poražen od Novaka Đokovića, pa su se njegovi navijači ponadali da bi mogli da ga gledaju na narednom Australijan openu.

Ipak, odlučio je da ne žuri previše i da se koncentriše na potpuni oporavak operisanog kolena.

„Rodžer je odlučio da ne igra na Australijan openu 2021. Napravio je veliki napredak u poslednjih nekoliko meseci što se tiče kolena i fizičke spreme. Međutim, posle konsultacija sa timom, odlučio je da je za njega dugoročno najbolje da se takmičarskom tenisu vrati posle Australijan opena“, napisao je Godsik u pismenom saopštenju dostavljenom Asošijejted presu.

„Počinjemo pregovore ove nedelje sa turnirima koji su na programu krajem februara, kako bismo formirali kalendar za nastavak godine.“

Direktor turnira Kreg Tajli tužan je zbog ovakvog ishoda, ali je velikom šampionu i prijatelju poželeo oporavak 2022. godine.

„Na kraju, Federeru je ponestalo vremena da se pripremi za ovako naporan grend slem i veoma je razočaran što neće doći u Melburn 2021. Australijan open je uvek imao posebno mesto u njegovom srcu – setite se da je on prvi dao nadimak ‘srećni slem’. Želimo mu sve najbolje za povratak kasnije tokom sezone i radujemo se da ga vidimo u 2022. godini“, istakao je Tajli.

Švajcarac je do sada šest puta u karijeri osvajao trofej na „Rod Lejver areni“, a zbog novog sistema bodovanja, neće izgubiti bodove osvojene plasmanom u polufinale.

Prekinuo je neverovatan niz od 21 uzastopnog pojavljivanja u Australiji, pa je sada Vimbldon jedini grend slem koji nikada nije propustio u karijeri.

Australijan open na programu je od 8. do 21. februara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar