U trendu

Federer nije mogao da zaustavi suze: Pobedio pa objavio da se povlači (video)

Švajcarski teniser Roger Federer osvojio je deseti put ATP turnir u rodnom Bazelu pobedivši u finalu s 6:2, 6:2 Australijanca Aleksa de Minaura.

Federeru je to 103. osvojeni turnir u karijeri pa mu nedostaje još samo šest titula da dostigne rekord Amerikanca Džimija Konorsa.

Inače, Rodžer je deset puta dizao pobednički pehar i u Haleu, a ove sezone ima trijumfe i iz Dubaija, Majamija i Halea.

Federer je bio vrlo emotivan nakon pobede i nije krio suze.

„Nisam mogao ni zamisliti da ću ovde pobijediti 10 puta, nisam mogao zamisliti ni jednom, tako da je ovo poseban osećaj. Hvala svima, vidimo se i sledeće godine“, rekao je Federer i dodao:

„To što je sezona skoro gotova nije problem. Veći je problem to što sam u finišu karijere. Osećam se kao da se sve brzo izdešavalo, zbog toga sam nekada tužan, ali znam da ću biti u redu kada taj trenutak dođe. Znam da može brzo da se desi, povreda, nešto porodično… Zato moram zadržati perspektivu i distancu“, poručio je Federer.

Nakon Federerove podebe u Bazelu, organizatori Mastersa u Parizu objavili su da 38-godišnji teniser neče nastupati u francuskoj prestonici.

Treći teniser sveta odlučio je da odustane od nastupa na poslednjem mastersu sezone u glavnom gradu Francuske.

„Žao mi je što moram da se povučem sa Mastersa u Parizu. Moram da poštedim sebe, jer želim da igram što duže ns ATP turu. Izvinjavam se francuskim navijačima. Vidimo se naredne godine na Rolan Garosu“, rekao je Federer za sajt takmičenja.

Švajcarac je bio postavljen za trećeg nosioca, u polovini žreba sa Špancem Rafaelom Nadalom, a njegovo mesto zauzeće „laki luzer“.

Masters u Parizu počinje danas i traje do 3. novembra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.