U trendu

Federera pitali o odnosu Novaka i publike, rekao je samo ovo

Mnoge ljubitelje tenisa razočaralo je ponašanje publike prema Novaku Đokoviću u finalu Vimbldona. Srpski teniser igrao je protiv Rodžera Federera, miljenika britanske publike i osmostrukog šampiona Vimbldona, ali očekivalo se da će atmosfera biti sličnija teniskoj, nego fudbalskoj.

Svaki Federerov poen popraćen je ovacijama, a gledaoci su slavili čak i Đokovićeve dvostruke greške. Nekoliko puta su ga i izviždali kada je ušao u razgovor s glavnim sudijom.

Nakon meča Đoković je rekao da mu je bilo teško da igra u takvoj atmosferi, ali da je bio psihički pripremljen za nešto slično jer podršku Britanaca nije imao ni u polufinalu.

Posle epskog meča, i Federera su novinari pitali o tom odnosu britanske publike prema najboljem teniseru sveta. „Hoće li Novak ovom pobedom napokon dobiti od publike poštovanje kakvo zaslužuje“, glasilo je pitanje upućeno Švajcarcu.

„Treba da odete na ulicu i pitate ljude o tome“, odgovorio je Federer, ali i dodao da Novaku svaka pobeda pomaže u tome.

Mnogi se ne slažu s tim mišljenjem i veruju da su upravo Đokovićeve pobede razlog zbog kojeg ga publika ne voli, prenosi Index.

„Paradoks Đokovićeve karijere je da što je bolji, to je manje voljen, barem od onih koji vole Federera i Nadala“, napisala je pre šest godina novinarka Loren Kolins, a Britanci su u nedelju pokazali da se od tada do danas ništa bitno nije promenilo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.