U trendu

Felipe Masa na kraju sezone u Formuli 1 završava karijeru

Vozač Vilijamsa Felipe Masa saopštio je danas da će na kraju ove sezone u Formuli 1 završiti karijeru.

Brazilac je na kraju prošle sezone nameravao da završi karijeru, ali se ipak vratio u Vilijams, pošto je u ekipi ostalo upraşnjeno mesto, nakon što je Valteri Botas prešao u Mercedes.

Masa, pobednik u 11 trka u Formuli 1, rekao je da je ovoga puta doneo konačnu odluku.

„Pristao sam da se vratim i pomognem Vilijamsu. UÅŸivao sam u četiri sjajne godine sa ekipom, ali moja karijera u Formuli 1 zavrÅ¡iće se na kraju sezone“, rekao je 36-godiÅ¡nji Masa.

On je prethodno rekao da ÅŸeli da se takmiči i u 2018. godini, ali Vilijams joÅ¡ nije odlučio koji vozači će biti u ekipi. 

„Imam mnogo uspomena. Pripremam se za poslednje dve trke, u Brazilu i Abu Dabiju i iako će biti emotivne, radujem se Å¡to ću na visokom nivou zavrÅ¡iti karijeru. Takodje, radujem se i pripremama za naredno poglavlje u ÅŸivotu“, rekao je Masa.

Zamenica direktora ekipe Kler Vilijams zahvalila je Masi na svemu Å¡to je uradio za ekipu i navela da je bilo zadovoljstvo saradjivati sa njim.

„Posebno smo zahvalni Å¡to je pristao da na godinu dana odloÅŸi penziju, Å¡to je pokazalo koliko je jaka veza koju smo izgradili“, rekla je ona, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Mediji spekuliÅ¡u da Vilijams ÅŸeli da angaÅŸuje Roberta Kubicu, koji se nije takmičio u Formuli 1 joÅ¡ od februara 2011. godine, kada je pretrpeo teÅ¡ke povrede ruke u nesreći na reliju. Kanadjanin Lens Strol će ostati u ekipi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.