U trendu

FIBA: Košarkaši Srbije prvi favorit za zlato na SP

ŽENEVA – Međunarodna košarkaska federacija (FIBA) objavila je danas novu listu favorita pred Svetsko prvenstvo u Kini na kojem su košarakši Srbije zauzeli prvo mesto.

Razlog iz kog je FIBA stavila Srbiju na prvo mesto favorita 10 dana pre početka Mundobasketa su dobre igre tokom pripremnog perioda, pre svega na Akropolis kupu.

Kako je navedeno, izabranici Aleksandra Đorđevića pružili odlične partije na Akropolis kupu, gde su pred 18.000 gledalaca u Atini pobedili Grčku, koja je u svom sastavu imala MVP najjače košarkaške lige, Janisa Adetokumba.

Dodaje se da je Srbije tada igrala bez Nikole Jokića i Miloša Teodosića i da je to pokazalo snagu ekipe, te da pored toga niko drugi ne zaslužuje poziciju broj jedan.

Na drugom mestu favorita su Amerikanci, treći su Španci, dok su Grci na petom mestu iza Francuske, a prvih deset na FIBA listi kompletirali su Litvanija, Argentina, Rusija, Australija i Brazil.

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta i trajaće do 15. septembra, a Srbija je smeštena u grupu D sa Italijom, Angolom i Filipinima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.