U trendu

Fibel: Zbog Božovića sam došao u Zvezdu

Novi fudbaler Crvene zvezde Tomas Fibel rekao je danas da je trener Miodrag Božović jedan od glavnih razloga zašto je došao u redove šampiona Srbije.

Francuski štoper obavezao se na dvogodišnju saradnju sa crveno-belima i zadužio dres sa brojem 97.

„Lepo sam primljen u Zvezdi, posebno od trenera Božovića. Ambicije kluba u Evropi su velike i to mi godi, to me je i najviše privuklo da pređem u Crvenu zvezdu. Pokazaću najbolje što mogu kako bih opravdao dolazak“, rekao je Fibel na promociji na stadionu Rajko Mitić.

On je poručio da je mnogo toga lepog o treneru Božoviću čuo od nekadašnjih saigrača iz Mordovije Damijana Le Taleka i Mičela Donalda.

„Oni su mi mnogo pomogli da izaberem Crvenu zvezdu. Znam da je Zvezda šampion, ima dugu i impresivnu istoriju, verujem da ćemo je nastaviti“, poručio je Fibel.

Doskorašnji fudbaler Mordovije opisao je sebe kao „inteligentnog i snažnog igrača, ali da ne želi puno da priča o sebi jer ima nameru da to dokaže na terenu“.

Fibel ističe da od srpskih fudbalera poznaje Milana Jovanovića, Darka Pivaljevića i Miljana Mrdakovića, sa kojima je svojevremeno igrao u Belgiji.

Visoki defanzivac (192 cm) tokom karijere igrao je za belgijske klubove Virton, Standard iz Liježa, Brisel i Antverpen, poljski Vidjev i ruski Amkar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.