U trendu

FIFA bez dileme: Ronaldo najbolji fudbaler sveta za 2017. godinu

Fudbaler Reala i kapiten Portugalije Kristijano Ronaldo proglašen je za najboljeg igrača sveta za 2017. godinu u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Na sinoćnoj svečanosti u Londonu, Ronaldo je priznanje „The Best“ dobio drugi put uzastopno pobedivši ispred Lionela Mesija i Nejmara.

On je ove godine osvojio Ligu šampiona, Primeru, Superkup Evrope i Španije, a sa selekcijom Portugalije plasirao se na Mundijal u Rusiji.

U ženskoj konkurenciji najbolja je Holanđanka Lieke Martens.

Najbolji golman je Đanluiđi Bufon iz Juventusa, za najboljeg trenera izabran je Zinedin Zidan, a kod dama Sarina Viegman.

Nagradu „Ferenc Puškaš“ za najlepši gol dobio je Olivije Žiru iz Arsenala za fantastičan „sakorpion“ protiv Kristal Palasa, dok su nagradu za navijače dobile pristalice Seltika.

Nagrada za fer-plej otišla je u ruke Fransisa Konea, reprezentativca Togoa, koji je kao član Slovačkog spasao život golmanu Bohemijansa Danijelu Krhu.

Tim godine u izboru FIFA i FIFPro čine:

Đanluiđi Bufon, Dani Alves, Serhio Ramos, Leonardo Bonući, Marselo, Luka Modrić, Toni Kros, Andres Inijesta, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Nejmar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.