U trendu

Fifina Radna grupa nije pronašla naznake nameštanja utakmica na SP u Kataru

Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) saopštila je danas da nisu pronadjene naznake „manipulacije“ ili nepravilnosti na utakmicama na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru.

Radna grupa za integritet je pažljivo pregledala snimke 64 utakmice odigrane na Mundijalu kako bi uočila bilo kakvu nepravilnost ili pokušaj manipulacije. U podnetom izveštaju tvrdi se da takvi slučajevi nisu identifikovani, navodi se na sajtu svetske kuće fudbala.

Analizirana su legalna tržišta kladjenja, sprovedene su brojne istrage u više jurisdikcija i pregledan je nadzor na mestima takmičenja kako bi se sprečio bilo kakav pokušaj manipulacije utakmicama.

Fifa je navela da će nastaviti da radi sa članovima Radne grupe za integritet u cilju zaštite budućih takmičenja, počevši od Svetskog prvenstva za žene 2023. godine.

Takodje, svetska kuća fudbala nastaviće da razvija svoje strategije integriteta sa konfederacjama, udruženjima članica i drugim zainteresovanim stranama u borbi protiv manipulacije utakmicama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar