U trendu

Filipović: Nagrada za najboljeg je potvrda kvaliteta cele generacije

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović rekao je danas da je nagrada za najboljeg igrača Evrope koja mu je dodeljena, potvrda kvaliteta cele generacije državnog tima.

Evropska federacija vodenih sportova (LEN) je treći put proglasila Filipovića za najboljeg vaterpolistu Evrope. Filipović je u prestižnom izboru osvojio 73,3 odsto glasova i „zaokružio“ uspešnu 2016. godinu u kojoj je sa reprezentacijom osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama, Evropskom prvenstvu i u Svetskoj ligi.

„Ovo priznanje je još jedna potvrda kvaliteta cele ove generacije. Presrećan sam što sam deo nje“, rekao je Filipović, navodi se u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Filipović je za najboljeg igrača Evrope proglašen još i 2009. i 2014. godine.

„To sam postigao pre svega velikim radom, trudom, zalalagnjem i čeličnim živcima, jer nekad nije dovoljno biti samo najkvalitetniji. Treba imati strpljenja, sačekati pravi trenutak i biti u vrhu kada je to najpotrebnije. Put je dugačak i veoma težak“, naveo je on.

Na pitanje da li postoji nešto što bi menjao u svojoj karijeri, Filipović je odgovorio potvrdno.

„Iskreno, postoje mnoge stvari koje bih izbrisao u svojoj karijeri, ali smatram da onda ne bi bila ovako uzbudljiva i jedinstvena kao što je sada. Zbog mog odrastanja i sazrevanja možda je i bolje što je sve proteklo baš ovako“, naveo je on.

Filipović je sa reprezentacijom Srbije osvojio 28 medalja od kojih 21 zlatnu, a kako je rekao, ima još motiva.

„Kod mene postoji ogromna želja da i dalje igram za svoju naciju i da branim boje svoje zemlje. Gde ćete pronaći veći motiv od toga? Mislim da u tome ima beskrajno mnogo motiva za svakog sportistu, a uz sve to ja sada želim i da uživam u vaterpolu i da ponavljam uspehe dokle god to bude bilo moguće“, rekao je Filipović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.