U trendu

Filipović: Nećemo dozvoliti bilo kakvo opuštanje

BEOGRAD – Vaterpolisti Novog Beograda u subotu od 17 sati i 45 minuta na bazenu „11. april“ dočekuju Proleter u revanš meču četvrtfinala plej-ofa Superlige Srbije.

Novobeograđani su jednom nogom već u polufinalu, s obzirom na to da su u prvoj utakmici u Zrenjaninu slavili rezultatom 24:6.

„Prvi meč smo odigrali zaista dobro. Imali smo odličan pristup, sve zahteve od strane stručnog štaba igrači su na najbolji mogući način sproveli u delo, zato je i rezultat bio tako ubedljiv“, rekao je pomoćni trener Novobeograđana Đorđe Filipović na konferenciji za medije.

Kako kaže, i revanšu će pristupiti maksimalno ozbiljno, jer će duel sa Zrenjanincima iskoristiti kao pripremu za meč sa Ferencvarošem u Ligi Šampiona, kao i za predstojeći Fajnal-for Jadranske lige koji je na programu narednog vikenda.

„I u ovoj utakmici nećemo dozvoliti bilo kakvo opuštanje. Predstoji nam mnogo izazova u narednom periodu i ovu utakmicu sa Proleterom iskoristićemo kao najbolju moguću pripremu. Moram još jednom da pohvalim igrače koji su izvanredno radili u prethodnom periodu, koji je bio izuzetno zahtevan kako fizički tako i psihički. Naporno smo trenirali i nadam se da je to bila najbolja moguća uvertira za rezultate kojima težimo u narednom periodu“, konstatovao je Filipović.

Prvotimac Novog Beograda Vasilije Martinović uveren je u trijumf.

„Svaka pobeda doprinosi podizanju samopouzdanja tima i sigurnosti svakog igrača. Potrudićemo se da i u revanš meču ne samo da zabeležimo pobedu već i odigramo na visokom nivou i dodatno uigramo sve linije u našoj ekipi. Veoma dobro smo trenirali i mogu da kažem da smo spremni za sve napore koji nas očekuju“, zaključio je Martinović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.