U trendu

Filipović: Potrebno nam je malo vremena

BUDIMPEŠTA – Srpski vaterpolisti predvođeni kapitenom Filipom Filipovićem bili su zadovoljni posle pobede protiv Rusije na startu Evropskog prvenstva u Budimpešti, ali se slažu da igra može da bude mnogo bolja.

„Utakmica nije na početku bila kako smo očekivali, već posle toga. Odbrana je bila slabija, devet primljenih golova nije previše, ali nismo navikli. Sada imamo dve slabije utakmice, moramo da uđemo u ritam. Prvi put na ovom bazenu smo posle tri godine i treba nam malo vremena“, rekao he Filipović.

Dušan Mandić ističe da je, kad se sve sabere, bilo zadovoljavajuće.

„Namučili su nas, igrali dobro. Zadovoljni smo pobedom, lepo otvorili prvenstvo. Malo smo se opuštali i tako su se vraćali. Ipak, kontrola je bila naša sve vreme“, rekao je Mandić

Stefan Mitrović kaže da su se Rusi vraćali par puta i pokazali snagu.

„Otvorili smo dobro prvenstvo. Sada da se malo odmorimo jer nam stižu slabiji rivali, ali moramo da zadržimo ritam kakve traže stresne utakmice“, rekao Mitrović.

Andrija Prlainović navodi da je pobeda najvažnija.

„Bilo je zanimljivo. Nema opuštanja s Rusima. Brzo su nas stizali. Ovakva nam je utakmica trebala, mnogo više nego da smo dobili deset razlike. Početak jei možemo da budemo zadovoljni. I dobri i loši detalji su normalni za prvo kolo“, poručio je Prlainović.

Srbija narednu utakmicu igra u četvrtak protiv Rumunije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.