U trendu

Filipović: Težak duel i veliki ispit protiv Ferencvaroš

BEOGRAD – Vaterpolisti Novog Beograda u sredu od 19 sati i 45 minuta na bazenu „11. april“ dočekuju Ferencvaroš u 11. kolu Lige šampiona.

Meč protiv mađarskog predstavnika biće uvertira za finalni turnir Jadranske lige kome će Novi Beograd biti domaćem narednog vikenda.

„Svi smo se malo zaželeli Lige šampiona i ovako jakih utakmica. Predstoji nam težak duel i veliki ispit protiv ekipe kakva je Ferencvaroš. Reč je o izuzetnom timu, to je klub sa veoma bogato tradicijom i trofejnom istorijom. Poseduju veliki igrački kvalitet individualno, a imaju i snažan timski duh. O tome najbolje svedoče uspesi koje su postigli prethodnih godina“, rekao je pomoćni trener Novog Beograda Đorđe Filipović.

Pomoćnik u stručnom štabu Igora Milanovića smatra je ekipa potpuno spremna za ovaj veliki izazov.

„Odlično smo trenirali prethodnih dana, i ovaj duel će nam biti ujedno i najbolja moguća uvertira za Fajnal-for Jadranske lige koji je na programu predstojećeg vikenda. Za nas je svaka utakmica veoma bitna, zato idemo na pobedu i priželjkujem da ono što smo radili i pripremali na treninzima u prethodnom periodu prenesemo i u bazen u ovom meču“, rekao je Filipović.

Istaknuti reprezentativac i najbolji strelac Novobeograđana u ovoj sezoni Strahinja Rašović smatra da Ferencvaroš zaslužuje veliki respekt.

„Posle skoro mesec dana ponovo igramo utakmicu Lige šampiona na našem bazenu. Ferencvaroš je jedna od najboljih ekipa u Evropi. Na njihovom bazenu smo izgubili sa 11:10 i sada imamo priliku i veliku želju da im se revanširamo za taj poraz i ostanemo u trci za prvo mesto u grupi“, rekao je Rašović.

Na tabeli A grupe Lige šampiona Novi Beograd je na drugom mestu sa 20 bodova, tri manje u odnosu na prvplasiranu Brešu, a Ferencvaroš je na petom mestu sa 16 bodova.

„Činjenica je da smo dobro radili i da ćemo biti spremni za taj meč. Idemo na pobedu, to se uopšte ne dovodi u pitanju, jer želimo svakog da pobedimo. Ključ za trijumf bi svakako trebalo da bude odbrana. Tamo smo primili 11 golova, što je previše na ovom nivou takmičenja. Moramo to da popravimo, da se potrudimo da primimo četiri, pet golova manje i mislim da u tom slučaju uspeh neće dolaziti u pitanje“, poručio je Rašović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.