U trendu

Filipovski: Ostavili smo srce na terenu u drugom poluvremenu

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Saša Filipovski bio je zadovoljan igrom svog tima u pobedi protiv Lokomotive.

Crno-beli su večeras posle preokreta pobedili ruski tim 71:69 u 4.kolu Top 16 faze Evrokupa, a do trijumfa su došli košem Džošue Perkinsa u samom finišu susreta.

„Veoma teška sezona, izgubili smo mnogo utakmica, tako da smo postali masteri teških duela. Gubili smo 18 razlike, vratili smo se, bili smo agresivniji, hrabri i psihološki jaki. Igrali smo dobru odbranu. Veoma sam srećan zbog momaka koji naporno rade. Ostavili smo srce na terenu u drugom poluvremenu“, rekao je Filipovski na konferenciji posle meča.

On je istakao da stalno igračima govori da mogu i da su to pokazale i prethodne utakmice koje su gubili na jednu loptu u samoj završnici.

„Momci znaju da mogu. Nadam se da će ovo još više da im bude podsticaj i da će imati više samopouzdanja, da se igraju još jače, timski bolje i drugačije“, rekao je on i dodao da je verovao u preokret i kada je zaostatak bio 18 poena.

„Verovao sam, jer sam već doživeo takve preokrete. Sa promenom Mike smo dobili bolju odbranu na pik en rolu. Igrali smo sa tri kreatora na kraju, nekako smo uspeli da nađemo put do pobede. Teško je bilo, dali smo svi sve od sebe i hvala Bogu da smo uspeli da dobijemo ovakvu utakmicu.“

Jedno od pitanja novinara bilo je da li je ulazak Erika Mike bio očajnički potez.

„Nije, nikada trener ne zna kako će igrač da odigra. Mozli je u poslednje četiri u slaboj je formi. Mika je trenirao na pozicijama četiri i pet, kada sam video da Mozliju ne ide, rekao sam Miki da se zagreje. Za nekoga je možda očajnički potez, za mene je to bio potez nade“ objasnio je Filipovski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.