U trendu

Filipovski:Venecija iskusna ekipa,moramo da odigramo mudro

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski rekao je da njegov tim protiv Venecije u Evrokupu mora da odigra mudro, timski i da onda može da zabeleži pozitivan rezultat.

Crno-beli u sredu od 20.30 sati gostuju italijanskoj ekipi, a susret u Veneciji biće prva utakmica u Evrokupu za slovenačkog stručnjaka.

„Mi se još uvek bavimo sobom, jer utakmica nije samo borba sa protivnikom, već i sa samim sobom. Sa svojim greškama, sa time koliko možeš da zadržiš koncentraciju, koliko možeš da izvodiš one stvari koje si pripremio za utakmicu. Venecija je iskusna ekipa, trener je dugo tamo. Igraju promenljivo, ali mnogo bolje igraju na domaćem terenu. Menjaju odbrane, pokušavaju da zbune protivnika, da uspavaju. Znaju lukavo da se postavljaju. Imaju iskusne igrače na svim pozicijama, treba igrati mudro“, rekao je Filipovski za TV Partizan.

Filipovski je debitovao pobedom protiv Zadra u ABA ligi, čime je prekinuo lošu seriju beogradskg tima, a upitan je i da li je zadovoljan brzinom kojom ekipa prihvata ono što od njih traži.

„Posle dva dva i po treninga teško je reći da li to prihvataju. koliko vidim, igrači se trude, imaju koncentraciju, gledaju u oči, imaju otvorene uši… A šta se unutra dešava, to se vidi na utakmici“, rekao je Filipovski.

Partizan je i dalje bez povređenih Ognjena Jaramaza i Vila Mozlija, a Filipovski je istakao da moraju da budu strpljivi i da tim mora da igra što bolju timsku košarku.

„Jaramaz i Mozli naporno rade. Naš stručni štab, doktorska i fizioterapeutska služba rade dobro. Ono što imamo, imamo. Daćemo sve od sebe da igramo što bolju timsku košarku. Ako igramo sistemski, onda svaki put neko može da iznenadi“, zaključio je Filipovski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.