U trendu

Finale i spektakl iz snova: Nadal protiv Federera u finalu Melburna!

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale Australijan opena pošto je danas u polufinalu, posle čak pet sati igre, sa 3:2 u setovima (6:3, 5:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4) savladao borbenog Grigora Dimitrova.

Nadalu će se tako, baš kao i Švajcarcu Rodžeru Federeru, ali i svim istinskim ljubiteljima tenisa širom sveta ispuniti želja da u finalu gledaju nekadašnje suverene vladare „belog sporta“.

Nadal je naišao na strahovit otpor sjajnog Bugarina te je u više navrata tokom meča morao da spasava brejk lopte i da igra na najvišem nivou ne bi li, posle treće iskorišćene meč lopte zakazao finale iz snova sa Federerom.

Federeru će to biti prilika da po 18. put podigne u vis pehar sa nekog Gren slema, dok je Nadal do sada osvojio ukupno 14. titula u Melburnu, Parizu, Londonu i Njujorku.

Nadal je do sada jednom slavio u Melburnu i to 2009. godine, dok je za Federera ovo šansa da posle pobeda iz 2004., 2006., 2007. i 2010. godine po peti put postane kralj Australijan opena.

Zanimljivo, iako je Federer u globalu bio uspešniji teniser do sada od Nadala, Španac vodi u međusobnim susretima sa ubedljivih 23:11.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.