U trendu

Finale „Vojvođanske zlatne rukavice“ u nedelju u Subotici

SUBOTICA – Jedan od najprestižnijih turnira u boksu za omladinske kategorije „Vojvođanska zlatna rukavica“ održava se jubilarni 40. put u Subotici, saopštio je Bokserski savez Srbije (BS S).

Turnir je startovao 14. septembra, a finale je zakazano za 18. septembar na Gradskom trgu u Subotici. Turnir je okupio 204 boksera i bokserke sa svih kontinenata. Organizatori su Bokserski klub Spartak i BŠ uz podršku Grada Subotice i gradskog Sportskog saveza.

Ovaj turnir će biti provera pred Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Španiji.

„Pripreme smo odradili na na Paliću, bilo je dosta povreda, ali bez obzira na sve trenirali smo naporno i kvalitetno, očekujem da reprezentativci naše zemlje postignu dobar rezultat, da nam donesu mnoštvo medalja i ovo je svojevrsna provera pred SP koje će biti održano u Španiji od 13. do 27. novembra ove godine“, rekao je selektor Omladinske reprezentacije Srbije u boksu Nenad Vasiljević.

Prošlogodišnja pobednica „Vojvođanske rukavice“ Sara Ćirković, koja je i juniorski šampion Evrope, braniće trofej i ove godine. Rastko Simić neće braniti titulu, koju je osvojio prošle godine, pošto je povređen tokom priprema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.