U trendu

FIVB objavio učesnike SP 2022 za odbojkaše

BEOGRAD – Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je 24 reprezentacije koje će igrati na jubilarnom, 20. Svetskom prvenstvu 2022. godine za odbojkaše, koje će se odgirati od 26. avgusta do 11. septembra u Rusiji.

Na prvenstvu će igrati Rusija, organizator, Poljska, svetski prvak, Italija i Slovenija (CEV), Iran i Japan (AVC), Tunis i Kamerun (CAVB), Brazil i Argentina (CSV) i Portoriko i Kanada (NORCECA), predstavnici Kontinetnalnih konfederacija, Francuska, SAD, Srbija, Kuba, Holandija, Nemačka, Meksiko, Turska, Egipat, Katar, Bugarska i Kina, na osnovu FIVB trang liste.

Žreb zaSP 2022. u konkurenciji odbojkaša održaće se 30. septembra u gimnastičkoj dvorani „Irina Viner – Usmanova“ u Moskvi.

Prvi meč će se odigrati 26. avgusta u Sankt Peterburgu, a finale 11. septembra u Moskvi.

Na SP 2022 24 ekipe će biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima, a mečevi prve faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

Plasman u drugu fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeeplasirane ekipe, koje ćee formirati četiri grupe sa po četiri tima, a mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

Plasman u treću fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobednici četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije, a utakmcie ove faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar