FK Partizan: Predlozi promena propozicija takmičenja za sezonu 2024/25 prekasno stigli

Fudbalski klub Partizan (FK) saopštio je danas da se u petak obratio Fudbalskom savezu Srbije (FSS) i upozorio da se Propozicije takmičenja za fudbalsku sezonu 2024/25 ne mogu menjati samo deset dana pred start šampionata.

Predlog određenog broja klubova za izmenu Propozicija takmičenja koji se odnosi na uvećanje broja tzv. „bonus igrača“ upućen je prekasno i o tom predlogu klubovi i FSS bi trebalo da raspravljaju i donesu odluku u budućnosti.

FK Partizan „nije protiv navedenog predloga, ali tražimo da eventualna izmena stupi na snagu za narednu takmičarsku sezonu 2025/26“, navodi se u saopštenju.

Odredbe člana 160 stav 4 Zakona o sportu su jasne: „Propozicije takmičenja u nadležnosti nacionalnog granskog sportskog saveza, utvrđuju se najkasnije 40 dana pre početka takmičenja i ne mogu se menjati u toku takmičarske sezone na koju se odnose“, naveo je FK Partizan.

„Juče (u petak) smo zvaničnim dopisom upozorili predsednika FSS Dragana Džajića da povede računa o donošenju propisa i prestane sa flagrantnim kršenjem Zakona o sportu“, dodaje se u saopštenju.

FK „Partizan“ zahteva da Propozicije takmičenja ostanu iste kao i prethodne sezone, naročito kada se radi o značajnoj promeni, u kom slučaju propisi Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) nalažu da se klubovima ostavi period određenog vremena za prilagođavanje izmenama.

„Stoga zahtevamo da eventualna promena Propozicija stupi na snagu za godinu dana. Svaka drugačija odluka bila bi na štetu klubova“, zaključuje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.