U trendu

FS Albanije: Pobedila je pravda

Predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka pozdravio je današnju odluku Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani da dodeli toj državi pobedu nad Srbijom u prekinutom meču i ocenio da je u ovom slučaju pravda pobedila.

„Osvojili smo važne bodove, ali najvažnije je da je pobedila pravda i da je samim tim pobedio i fudbal. Hvala svima koji su nas podržali tokom ovog proseca. Ovo je rezultat duge pravne borbe, koja je zahtevala posvećenost, energiju i ozbiljnost.Bez obzira na kazne, Fudbalski savez Srbije i fudbalska javnost u ovoj zemlji su profitirale od ove odluke jer se to desilo u Beogradu.“, rekao je Duka, a prenosi sajt FS Albanije

CAS je ranije danas preinačio kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) za prekinutu utakmicu Srbije i Albanije, tako da je utakmica sada registrovana službenim rezultatom 3:0 za Albaniju.

UEFA je prvobitno registrovala meč službenim rezultatom 3:0 za Srbiju zato što reprezentacija Albanije nije htela da nastavi meč nakon prekida izazvanog neredima koji su nastali zbog pojave bespilotne letelice s nacionalističkim simbolima iznad stadiona u Beogradu. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.