U trendu

Fudbaleri Danske prvi četvrtfinalisti EP

Fudbaleri Danske plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto su danas u Amsterdamu pobedili Vels sa 4:0.

Prvu priliku na meču imao je Velšanin Geret Bejl u 10. minutu, kada je njegov šut iz daljine završio pored gola.

U nastavku Danska je preuzela inicijativu, da bi u 27. minutu golom Kaspera Dolberga sa ivice šesnaesterca došla do prednosti.

Dolberg je na asistenciju Mikela Damsgarda pet minuta kasnije mogao da poveća rezultat, ali je njegov udarac petom odbranio golman Dani Vord.

Do kraja prvog poluvremena Danska je nastavila sa napadima, a najbolju priliku za drugi gol imao je Joakim Mele, koji je u prvom minutu nadoknade vremena iz blizine šutirao u bliži ugao, ali je golman Velsa uspeo da odbrani udarac.

Svoj drugi gol na meču Dolberg je postigao u 48. minutu, nakon što je iskoristio lošu reakciju odbrambenog fudbalera Neka Vilijamsa.

Priliku za treći gol Danska je imala preko Matijasa Jensena u 65. minutu, kada je posle njegovog udarca lopta „okrznula“ stativu.

Do kraja meča golove za Dansku postigli su Mele  u 88. minutu, i nakon konsultacija sa VAR-om u četvrtom minutu nadoknade Martin Brajtvajt.

Vels je u 90. minutu ostao sa igračem manje, nakon što je direktan crveni karton dobio Hari Vilson posle faula nad Meleom.

U četvrtfinalu Evropskog prvenstva Danska će igrati protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Holandija i Češka (27. jun).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.