Fudbaleri Minela osvojili „Trofej Voždovca“

BEOGRAD – Pobednik tradicionalnog fudbalskog turnira „Trofej Voždovca“ je ekipa Minela iz Ripnja, koja je večeras u finalu pobedila fudbalere Torlaka iz Kumodraža sa 1:0 (0:0) na stadionu „FK Voždovca“ na krovu Tržnog centra „Stadion“.

Direktor turnira i predsednik Sportskog saveza Voždovca Radenko Stevović, koji je bio zadovoljan odzivom ekipa na ovogodišnjem turniru.

„Več šestu godinu za redom sportski savez i gradska opšstina Voždovac uz pomoć Fudbalskog saveza Beograda organizuje turnir amaterskih fudbalskih ekipa sa naše teritorije. U organizaciji nam pomažu Ministarstvo unutrašnjih poslova, policijska uprava Voždovca, Dom zdravlja Voždovac i FK Voždovac, koji nam daje mogućnost da na ovom velelepnom stadionu odigramo finalnu utakmicu“, rekao je Stevović Tanjugu.

On je pohvalio sve učesnike za fer i korektno ponašanje tokom trajanja turnira.

„Fudbaleri su se takmičili i istovremeno pripremali za sezonu. Za opštinu je mnogo važno što postoji ovakav turnir, jer Sportski savez Voždovca mnogo ulaže. Naš pokrovitelj je gradska opština Voždovac jer od njih dobijamo sredstva, a u ovoj godini smo dobili 22 miliona dinara koje smo podelili sportistima svih sportova. Što se tiče fudbala, amaterskog fudbala, koji je najpopularniji sport i nama kao Sportskom savezu mnogo znači ovakva manifestacija“, istakao je Stevović.

On je objasnio i kakav značaj „Trofej Voždovca“ ima za pripremu ekipa za sezonu koja im predstoji.

„Svake godine kada organizujemo turnir cilj nam je da se okupe amaterske ekipe i da se u fer i sportskoj borbi nadmeću. Ne potenciramo toliko ko će biti pobednik, već da što bolje pripremimo za predstojeću takmičarsku sezonu. Ovo su jako dobre pripreme, a Fudbalski savez Beograda omogućava selekciju kvalitetnih sudija. Sve mečeve sude sudije Srpske ili Zonske lige, tako da je kvalitet fudbala i suđenja na izuzetno visokom nivom“, zaključio je Stevović.

(Tanjug)

Napišite komentar