U trendu

Fudbaleri Partizana oprobali se u tekbolu

BEOGRAD – Fudbaleri Partizana Vladimir Stojković, Milan Smiljanić, Lazar Marković i Aleksandar Miljković oprobali su se u tekbolu, u sklopu državnog prvenstva koje se nastavlja za vikend 10. i 11. oktobra turnirom u Beogradu.

Tekbol je sličan fudbalu, ali je umesto fudbalskog terena za njega potreban samo sto sličan onom za stoni tenis, ali zakrivljenih ivica.

„Do sada nisam imao prilike da igram na tekbol, čak ne znam tačno pravila. Mi smo ih danas prilagodili nama i malo kombinovali sa nožnim tenisom koji igramo pre treninga uz ševu. Zabavno je i izazvovno, stoga mi je drago što su stolovi postavljeni kod nas u centru gde uvek možemo da odigramo po partiju“, rekao je Smiljanić ya klupski sajt.

Defanzivac Aleksandar Miljković kaže da je tekbol dobra zabava, ali ujedno i veoma korisna stvar za samu motoriku.

„Morate da budete sve vreme koncentrisani kako ne biste propustili poen i pogrešili. Malo nam treba da se uigramo, a onda krećemo mi sa organizacijom našeg internog turnira“, istakao je Miljković.

Zvanični su ambasadori tekbol sporta u Srbiji su fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Matic i bivši igrač Liverpula Milan Jovanović, dok je počasni predsednik turnira legenda FK Partizan Ivan Ćurković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.