U trendu

Fudbaleri Partizana pobedili Radnik

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu u Beogradu Radnik iz Surdulice sa 3:0, u utakmici 23. kola Super lige Srbije i ostvarili 11. uzastopnu pobedu u prvenstvu.

Golove su postigli Igor Vujačić u 43. minutu, Aleksandar Ščekić u 54. minutu i Takuma Asano u 63.

To je bila 100. utakmica trenera Aleksandra Stanojevića na klupi Partizana i 11. uzastopna pobeda crno-belih u Super ligi Srbije, a 12. uzastopna računajući i Kup Srbije. Stanojević sada ima 76 pobeda kao trener Partizana, uz 10 remija i 14 poraza.

Partizan je od početka imao inicijativu, a prvu priliku imao je Lazar Marković u 20. minutu posle duplog pasa sa Filipom Holenderom, kada je dobro odbranio golman gostiju Ivan Kostić. Radnik je zapretio u 32. minutu preko Viktora Lukića, a mladi golman Aleksandar Popović je obranio.

Marković je i u 33. minutu bio u prilici, ali je bio neprecizan. Crno-beli su poveli u 43. minutu kada je Vujačić zatresao mrežu posle asistencije Miloša Jojića.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Radnik u 49. minutu, kada je Predrag Djordjević pokušao direktno iz kornera, ali je Popović odbranio.

Domaći su pokušali u 52. minutu preko Holendera, a udvostručili su prednost dva minuta kasnije kada je posle kornera, koji je sa desne strane izveo Jojić, gol glavom postigao Šćekić.

Od 57. minuta Radnik je ostao sa desetoricom pošto je drugi žuti karton dobio Ranko Jokić, posle oštrog starta na Bibarsa Natha.

U 62. minutu šut Asana odbranio je gostujući golman, a japanski fudbaler zatresao je mrežu minut kasnije, posle dodavanja Markovića.

Stanojević je posle toga napravio pet izmena, izašli su Holender, Asano, Marković, Aleksandar Miljković i Natho, a ušli su Nemanja Jović, Aleksandar Lutovac, Nikola Štulić, Marko Živković i Lazar Pavlović.

Do kraja utakmice Partizan je imao incijativu, ali se rezultat nije promenio, pa su crno-beli ostvarili 18. pobedu u prvenstvu.

Partizan je drugi na tabeli sa 56 bodova, tri manje, ali i dve utakmice više od vodeće Crvene zvezde, koja danas igra kao gost protiv Spartaka. Radnik je osmi na tabeli sa 32 boda.

U sledećem kolu Partizan će u petak igrati u Indjiji, a Radnik će dan kasnije dočekati Javor.

U ostalim utakmicama 23. kola, Mladost i Vojvodina odigrali su u Lučanima nerešeno 1:1, Napredak je na svom terenu pobedio Indjiju sa 1:0, a Metalac je kao gost pobedio Proleter sa 2:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.