U trendu

Gocić: Dotakli večnost; Prlainović: Simfonija u vodi (video)

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić izjavio je posle osvajanja olimpijskog zlata da je ekipa Srbije ušla u večnost.

„Dotakli smo večnost, ekipa je ušla u večnost, osvojili smo Evropsko, Svetsko, Svetsku ligu, sad Olimpijske igre. Sve što može, to nikad niko u vaterpolu nije uspeo da uradi“, rekao je Gocić za RTS.

Kapiten se na najlepši mogući način oprašta od reprezentacije zajedno sa dugogodišnjim „saborcem“ Slobodanom Nikićem.

„Ostvario mi se san, o ovome smo Gocić i ja sanjali kao mali, kad smo počeli da igramo vaterpolo, pogotovo sad kad je kraj karijere u reprezentaciji. Igrali smo za Srbiju, znam da smo vam kidali živce, ali zlato je osvojeno“, rekao je Nikić.

Filip Filipović je dodao da je prekretnica bila utakmica sa Australijom u grupi, u kojoj je pobeda bila neophodna za prolazak u četvrtfinale.

„Pokazali smo da kad je najtteže, da smo tad bili najajči. Nismo izgubili glavu, verovali smo u nas“.

Dušan Mandić, strelac četiri gola finalu protiv Hrvatske, rekao je da nema reči da opiše osećaj posle osvajanja olimpijskog zlata.

„Nisam ni sanjao šta će mi sve pružiti vaterpolo u životu. Ovo je sjajna ekipa, sjani momci, neverovatno drugarstvo. Nisam još svestan šta smo uradili. Svaka čast svima“.

Na kraju, Andrija Prlainović je istakao da je ekipa finale odigrala izvanredno pametno.

„Jako malo grešaaka smo napravili za jedno finale, bili smo dobro primljeni za utakmicu, vladala je pozitivna energija. Osećao sam da smo spremni za najveću utakmicu u našim karijerima. Ostalo ste videli, to je bila simfonija u vodi. Posebno hvala Gociću i Nikiću, oprostili su se majstorski, možda i bili presudni tas na vagi uz Mandića i golmana Mitrovića“, istakao je Prlainović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar