U trendu

Golden stejt pobedio, nova povreda Karija

Košarkaši Golden stejta pobedili su prošle noći u gostima Hjuston sa 121:94 i poveli sa 3:1 u prvoj rundi plej-ofa NBA lige, ali je taj trijumf ostao u senci nove povrede Stefa Karija.

Najbolji NBA igrač je povredio članak na otvaranju serije, propustio je naredna dva meča, i noćas se vratio na parket. Medjutim, u finišu prvog poluvremena nezgodno je proklizao posle čega se uhvatio za desno koleno. Napustio je teren i više se nije vraćao u igru.

Golden stejt je još tokom utakmice saopštio da će stepen povrede Karija biti poznat danas nakon dodatnih pregleda, odnosno nakon magnetne rezonance.

„Loše se osećam zbog njega… Tokom cele sezone je bio zdrav, a kako je počeo plej-of počele su da se dešavaju ove stvari“, rekao je nakon utakmice trener Voriorsa Stiv Ker.

U prvom poluvremenu noćašnjeg meča vodila se izjednačena borba, ali su Voriorsi posle pauze preuzeli stvari u svoje ruke. U trećoj četvrtini su ubacili 41 poen i tako prelomili utakmicu.

Golden stejt je postigao 21 trojku na utakmici i tako oborio NBA rekord po broju postignutih šuteva za tri poena u plej-ofu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 23 poena, poen manje je ubacio Andre Igudala, dok je Drejmond Grin postigao 18 poena. U redovima Hjustona najbolji je bio Dvajt Hauard sa 19 postignutih poena, a najbolje su ga pratili Džejms Harden sa 18 i Majkl Bizli sa 17.

Naredna utakmica ove serije igra se u noći izmedju srede i četvrtka.

U četvrtfinale plej-ofa NBA lige prošle noći se plasirao Klivlend, koji je i u četvrtoj utakmici bio bolji od Detroita – 100:98.

Kavsi će u drugoj rundi plej-ofa igrati protiv boljeg iz duela Atlante i Bostona. U toj seriji je trenutno 2:2.

Kajri Irving je bio najzaslužniji za novu pobedu, pošto je 20 od 31 poena postigao u drugom poluvremenu, uključujući i trojku u poslednjem minutu meča. Lebron Džejms je postigao 22 poena, uz 11 skokova, dok je Džej Ar Smit utakmicu završio sa 15 ubačenih poena.

„U našem timu nije važno ko daje najviše poena, samo želimo pobede, ali činjenica je da je Kajri bio sjajan tokom cele serije, baš kao i Lav, tako da sam ja mogao da se fokusiram na druge stvari kao što su skokovi, odbrana…“, rekao je Džejms posle utakmice.

U poraženom timu najefikasniji je bio Markus Moris sa 24 poena, Redži Džekson je ubacio 13 i imao je šut za pobedu u poslednjoj sekundi utakmice ali nije bio precizan.

U duelu Bostona i Atlante vodi se velika borba, trenutno je 2:2 u seriji, pošto je noćas posle produžetka slavio Boston sa 104:95.

Ajzea Tomas je postigao 28 poena u pobedničkom timu, Markus Smart je dodao 20, a Evan Tarner 17. Atlanti za pobedu nije bilo dovoljno ni 45 poena koliko je ubacio Pol Mislap.

Košarkaši San Antonija pobedili su u nedelju uveče Memfis sa 116:95 i tako se sa 4:0 u seriji plasirali u četvrtfinale NBA lige.

Rival San Antonija u narednoj rundi plej-ofa biće bolji iz duela izmedju Oklahome i Dalasa. Oklahoma trenutno vodi sa 3:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.