Grad Beograd i Pokret za žensku košarku nastavili saradnju

BEOGRAD – Idejni tvorac „Pokreta za žensku košarku“ Marina Maljković i gradska sekretarka za sport Dragana Pešić Belojević potpisale su danas protokol o nastavku saradnje.

Ugovor o saradnji potpisan je u Starom dvoru, uz prisustvo zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i devojčica, polaznica košarkaškog Pokreta.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacija Marina Maljković zahvalila se, kako je rekla, svom Beogradu na podršci, jer bez te podrške ništa ne bi uspelo.

„Razumevanje počinje od gospodina Vesića, suvišno je objašnjavati njegovo mesto u sportu i koliko ga razume. Ne samo profesionalni sport, već i onaj koji je najvažniji za najmlađe naraštaje ovog grada, pre svega za devojčice. Srećna sam što u svakom momentu razumeju Pokret, ali isto tako Institut za ženski sport, koji je poslednjih dana sve više tema jer imamo preko osam sportova u gradu Beogradu“, rekla je Maljković nakon poptisivanja ugovora.

Maljković je sigurna da će uz pomoć grada napraviti sa Institutom za ženski sport sve ono što je uspela sa košarkaškim Pokretom.

„Veliko hvala Goranu i Dragani. Svi zajedno idemo napred. Napravićemo da naš grad, koji je dovoljno poznat po sportu, bude poznat i po ženskom sportu i ženskim medaljama, koje osvajamo odbojci, košarci, rukometu… Da podignemo taj broj i da ih imamo što više“, zaključila je Maljković.

Gradska sekretarka za sport Dragana Pešić Belojević istakla je da Grad Beograd i Sekretarijat za sport već godinama podržavaju „Pokret za žensku košarku“.

„Veoma sam srećan što se cela priča prošila na još nekoliko sportova i što će devojčice biti u prilici da se besplatno bave i drugim sportovima. Kao bivši sportista srećna sam i zahvaljuem se Marini što svoje slobodno vreme koristi da bi unapredila sport u Beogradu i u Srbiji. Samo bih ponovila njenu poruku: Devojčice, bavite se sportom i budite zdrave“, rekla je Pešić Belojević.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da se grad Beograd zahvaljuje Marini Maljković na prilici da učestvuje u njenom Pokretu.

„Marina Maljković je jedan od najznačajnih sportskih radnika koje imamo u našoj zemlji. Ona je heroina našeg sporta i za razliku od mnogih, ona kada dođe u svoju zemlju bavi se obrazovanjem mladih i obezbeđivanjem besplatnih treninga za devojčice. Ne znam šta bismo mi kao grad podržali, ako ne bismo podržali ovakav program“, rekao je Vesić.

On je podsetio da je kroz „Pokret za žensku košarku“ prošlo oko 3.000 devojčica u Beogradu.

„Većina njih se možda neće profesionalno baviti sportom, neke hoće, neke će postati i šampionke, ali će se sve naučiti da pobeđuju i gube, vodiće zdrav život, naučiće da rade timski i postaće dobri ljudi. To je najvažnije i srećan sam što smo u prilici da pomognemo Marinin Pokret. Ovaj pokret je jedinstven, nema takvih mnogo u svetu. Srećan sam što imamo Marinu i njenu želju da svoje vreme koristi da ternira devojčice i uči da zavole košarku. Marina uvek može da račana da će Beograd stajati iza nje“, zaključio je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.