U trendu

Grbić: Veoma važna pobeda pred završni turnir

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da će današnja pobeda protiv Italije mnogo značiti njegovo ekipi na psihološkom planu pred odlazak na završni turnir Svetske lige.

„Ovo je jako važno za nas moralno. Jako je važno završiti turnir pobedom pred odlazak na završni turnir“, rekao je Grbić.

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Teheranu selekciju Italije sa 3:2 (25:19, 25:18, 19:25, 22:25, 17:15) u poslednjem meču trećeg vikenda Svetske lige.

„Odlično smo otvorili meč, prva dva seta igrali sa odličnom energijom, sa odličnim pristupom, potpuno drugačijim od onog koji smo imali juče. To je negde i bila priča u svlačionici pre početka meča, da probamo da sa jednim takvim pristupom i dobrom igrom pokažemo da je juče bio loš dan koji može svakom da se desi. Prva dva seta su bila na visokom nivou, nametnuli smo svoj ritam i to je rezultiralo vodjstvom od 2:0“, rekao je Grbić.

„Italijanski trener je potom promenio više od pola ekipe i to je urodilo plodom. Ne da smo mi stali i odigrali lošije, nego su oni podigli svoj nivo igre i odveli nas u taj-brejk. Ono što me jako raduje je to da smo uspeli da se vratimo u meč i da sjajnom igrom u taj-brejku pobedimo jakog protivnika, koga ćemo verovatno sresti i u Krakovu“, dodao je selektor Srbije.

Grbić je istakao da mu je sve jedno s kim će Srbija biti u grupi na završnom turniru.

„Mi ne treba da gledamo s kim ćemo da igramo… Igraćemo protiv pet najjačih reprezentacija na svetu koje su izborile plasman na Olimpijske igre i koje su bolje rangirane od nas. Sada treba da zaboravimo sve što je bilo i da krenemo od nule i da odigramo kako smo igrali kroz celu Svetsku ligu. Nadam se da će duh ekipe da nas krasi i u Krakovu“, rekao je Grbić.

Završni turnir prve divizije Svetske lige odigraće se od 13. do 17. jula u Krakovu, a pored Srbije i Poljske učestvovaće i selekcije Brazila, SAD, Francuske i Italije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.